EU:ssa hyväksyttiin uusi ”digipalvelulaki”, joka on massiivinen lakipaketti internetin palveluiden sääntelemiseksi. Yhtenä paketin osana on tiukempi kontrolli siihen, mitä sosiaalisessa mediassa saa sanoa.
Uusi laki heikentää varmasti ihmisten mahdollisuuksia puhua sosiaalisessa mediassa vapaasti, vaikka pyrkimys on verhoiltu ylevästi demokratian ja jopa ilmaisunvapauden turvaamiseksi. Virallisesti digipalvelulaki on osa “Euroopan demokratiatoimintasuunnitelmaa”.
Vieraana @Onni Rostila
Twitter. Ei ole anonymiteettiä, jos on vahva tunnistautuminen. En käytä, vaikka on vielä ilmainen. Luottaako joku globalistiin, joka kerää ihmisistä tietoa Twitterin kautta ja tehtailee tekoälyn kanssa? (Muskin ostettua Twitterin joku jo ilmoitti hänet spämmätty eli se siitä “sananvapaudesta”.) Missä menee eettisyyden raja
(https://www.talouselama.fi/uutiset/elon-muskin-yhtio-kehittaa-laitetta-joka-yhdistaa-aivot-tekoalyyn-muskin-mukaan-symbioosi-estaa-tekoalya-syrjayttamasta-ihmista/98b74a25-c220-4b8d-b7e6-deb7918c9129). Antavatko ihmiset ilmaiseksi biometrisiä tietojaan älykelloillaan; käyttääkö niistä saatavaa tietoa esim. tekoälyn kehittämiseen ymv.? Mitä vähemmän ihmiset turvautuvat älyteknologiaan sitä varmemmin suojaamme identiteettiämme… Ihminen ehkä on pohjimmiltaan niin laiska, ettei ajattele edes omaa turvallisuuttaan.
(https://www.tuni.fi/moreenimedia/2019/11/01/biometrisen-tunnistautumisen-turvallisuus-epailyttaa-kayttajia-%E2%80%92-identiteettivarkaudet-ja-tunnistusteknologioiden-haavoittuvuus-pelottavat/) # # # # #
EU:n lainsäädäntö itsessään sensuroi sananvapautta; poistuminen näistä palveluista ja ero EU:sta. Pelkään, että muutoin kohtaamme sellaista, mikä luisuu pois tavallisen kansan otteesta (vaalien manipulointi yhtenä esimerkkinä; tavallinen kansa ei voi vaikuttaa mitenkään yhteiskuntaan muutoin kuin omilla valinnoillaan ja käyttäytymisellään).
Hyvä pointti Puopololta: ei tavallaan ole disinformaatiota. Onko yhtä ainoaa totuutta? Asioissahan on aina kaksi näkökulmaa, joista pitäisi aina keskustella ja ihmiset sitten itse päättävät kumpaan argumenttiin enemmän luottavat.