PALVELUKSENTYÖ PYHÄKÖSSÄ
Sillä maja oli valmistettu niin, että siinä oli etumainen maja, jossa oli sekä lampunjalka että pöytä ja näkyleivät, ja sen nimi on “pyhäkkö” (Heprealaiskirje 9:2).
Jumala antoi Aaronille Vanhassa testamentissa ohjeet (2. Mooses 30:7-8), joiden kautta voimme tarkastella pappien toimintaa pyhäkössä. Hän sanoi: “Ja Aaron polttakoon sen päällä hyvänhajuista suitsutusta; joka aamu, kun hän laittaa lamput kuntoon, hän polttakoon sitä. Samoin myös, kun Aaron iltahämärässä nostaa lamput paikoilleen, hän polttakoon sitä. Tämä olkoon teillä jokapäiväinen suitsutusuhri Herran edessä sukupolvesta sukupolveen.”
Huomaa, miten Hän sanoi, että lamppujen tulee palaa jatkuvasti ja kun hän sytyttää niitä iltaisin ja aamuisin, hänen tulee polttaa suitsutusta. Tämä oli hyvin tarkka ohjeistus, joka koski pappien pyhäkössä tekemää palvelutyötä Vanhan testamentin aikaan.
Kun luemme avausjakeemme NIV-käännöksestä, siinä sanotaan: “Telttamaja pystytettiin. Ja sen ensimmäisessä huoneessa oli lampunjalka, ja pöytä ja pyhitetty leipä; tätä paikkaa kutsuttiin Pyhäksi Paikaksi.” Tästä Pyhäköstä löytyy kolme asiaa: leipä (pöytä ja näkyleivät), lampunjalka (menora) ja aivan esiripun edessä oli suitsutusalttari. Nämä kolme esinettä löytyivät Pyhästä Paikasta. Miten tämä on sitten sovellettavissa meihin tänä päivänä?
“Leipä” on meidän Sanan opiskelua ja mietiskelemistä. Muista, että “näkyleivät”, joihin viitattiin myös Hänen läsnäolonsa Leipänä, olivat ainoastaan pappien syötävissä (2. Mooses 8:31, 2. Mooses 24:8). Ja Raamattu sanoo, että meidät on tehty “kuninkaiksi ja papeiksi Jumalalle” (Ilmestyskirja 1:6). Me olemme Jumalan pyhää papistoa. Siksi me olemme kelvollisia syömään “Hänen Läsnäolonsa leipää,” joka edustaa sitä, kun me mietiskelemme Sanaa.
Toisena asiana tässä pyhäkössä oli joka päivä Hengen lamppu. Jumala sanoi Aaronille: “Kun nostat lamput paikoilleen, niin valaiskoot ne seitsemän lamppua seitsenhaaraisen lampun edustaa” (4. Mooses 8:2). Tämä edustaa seitsemää Jumalan henkeä: “Ja valtaistuimesta lähti salamoita ja ääniä ja ukkosenjylinää; ja valtaistuimen edessä paloi seitsemän tulisoihtua, jotka ovat ne seitsemän Jumalan henkeä” (Ilmestyskirja 4:5). Nämä viittaavat Hengen täyteyteen. Meidän yhteydessämme on kyse jatkuvasta Hengellä täyttymisestä. Sinun tulee pitää päivittäin yllä Hengen täyteyttä. Opiskele Efesolaiskirje 5:18-21. Sieltä löydät vastauksen siihen, miten tämä tapahtuu.
Kolmantena asiana pyhäkössä oli suitsutusalttari, joka edusti pyhien rukouksen palvelutyötä. Psalmi 141:2 sanoo: “Minun rukoukseni olkoon suitsutusuhri sinun kasvojesi edessä, minun kätteni kohottaminen olkoon ehtoouhri.” Tämä viittaa meidän rukouksiimme palvonnassa, ylistyksessä, kiittämisessä ja esirukouksessa. Tänä päivänä sinä olet tämä pyhäkkö ja pyhäkössä on kyse näistä kolmesta asiasta: Sanasta, Hengestä ja rukouksesta. Mietiskele Sanaa joka päivä. Täyty jatkuvasti Hengellä ja rukoile lakkaamatta.
RUKOUS
“Rakas Isä, kiitos tästä etuoikeudesta saada toimittaa palvelutyötäni pyhäkössäsi. Kun annan itseni rukoukseen, Sanan opiskeluun sekä mietiskelyyn ja ollessani jatkuvasti Hengellä täytettynä, minä voitan aina. Sinun Henkesi tekee työtään minussa ja minulla on jatkuvasti kasvava armo jatkuvasti kasvavassa palveluksen työssä, Jeesuksen Nimessä. Aamen!”
LISÄOPISKELUA VARTEN:
2. Mooses 30:7-8; Kolossalaiskirje 3:16; Efesolaiskirje 5:18-20
1 VUODEN RAAMATUNLUKU-SUUNNITELMA
Apostolien teot 25:1-12 & Psalmi 7-10
2 VUODEN RAAMATUNLUKU-SUUNNITELMA
Galatalaiskirje 5:1-12 & Jesaja 37